Salon Blink
Salon Blink
Salon Blink
Menu

FAQ

FAQ

FAQ – Veelgestelde vragen

Doet het pijn?
De behandeling is niet helemaal pijnloos, maar over het algemeen heel goed te doen. Qua pijnlevel is de behandeling van bijvoorbeeld de wenkbrauwen te vergelijken met die van epileren. Veel klanten beschrijven het gevoel als krassen en soms een beetje irritant, maar heel goed te doen.

Tip: neem 45 min. voor de behandeling 2 paracetamols in, geen andere soorten pijnstillers want die werken vaak bloedverdunnend.

Hoe lang duurt de behandeling?
De eerste keer dat je naar de salon komt vullen we het toestemmingsformulier in, bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden, tekenen we de pmu voor en pigmenteren we deze. Dit alles bij elkaar neemt ongeveer 2 tot 2,5 uur in beslag.

Zes weken na de eerste behandeling volgt de nabehandeling. Deze duurt ongeveer een uur.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?
♦Gebruik je medicijnen of heb je een medische aandoening , vermeld dit dan zo snel mogelijk. Het voorkomt bij jou een teleurstelling en bij ons verloren tijd.
♦Tussen de pigmentatie en een eventuele Botox- en of fillerbehandeling moet minimaal 14 dagen zitten.
♦Gebruik 24 uur van te voren (tenzij medisch noodzakelijk) geen Ibuprofen, Aspirine, visolie (Omega 3), bloedverdunnende middelen of alcohol.
Paracetamol mag u wel gebruiken.
♦Gebruik rond het te behandelen gebied minimaal 4 weken voor en 4 weken na de behandeling geen serums en crèmes met een hoge concentratie vitamine A. Vitamine A zorgt voor vernieuwing van de cellen. De huid wordt geactiveerd om nieuwe cellen aan te maken en dit kan het resultaat van de behandeling negatief beïnvloeden.
♦Je mag 1 week voor en 1 week na de behandeling niet onder de zonnebank en niet in de zon. Onder invloed van uv-straling kan de kleur donkerder uitpakken en het pigment meer afgestoten worden, eerder vervagen of helemaal niet pakken.
♦Doe op de dag van de behandeling geen foundation of poeder op je gezicht omdat dit diep in de poriën kristalliseert waardoor het pigment niet goed of helemaal niet pakt. Reinig de huid dan ook op de avond voorafgaand aan de behandeling en de ochtend van de behandeling zeer goed.
♦Hou er rekening mee dat de behandeling gevoeliger kan zijn tijdens een menstruatie.
♦Was je haar op de dag van de behandeling. Je moet de behandelde huid namelijk een week droog houden.

Voor de behandeling van de eyeliner
♦Draag je contactlenzen, neem dan je bril mee. Het is niet mogelijk om tijdens of vlak na een eyeliner behandeling je lenzen te dragen.
♦Draag je wimperextensions, zorg dan dat deze minimaal 3 dagen voor de behandeling van de eyeliner verwijderd zijn. Pigmenteren van een eyeliner is niet mogelijk als er kunstwimpers aanwezig zijn.

Voor de behandeling van de lippen
♦Scrub vanaf 4 dagen voor de behandeling 1x per dag de lippen met een zachte scrub of bruine suiker met een beetje water en smeer ze 2x per dag in met vaseline. Als er geen korstjes en droge stukjes op de lippen zitten zal het resultaat mooier worden.
♦Heb je wel eens een koortslip, neem dan een kuur Aciclovir. Ook als je op dat moment geen koortslip hebt! Deze kun je alleen op recept bij de huisarts krijgen. Start hiermee 3 dagen voor de behandeling en maak de kuur af.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
♦Door de behandeling ontstaat een wondje. Op dit wondje komt een korstje. Het is heel belangrijk om je goed aan de nazorginstructies te houden die je van ons op papier mee krijgt.
♦Hou vanaf de dag van de behandeling tot 1 week na de behandeling de PMU droog.
♦Gebruik 1 week geen crème, make-up, lotions of iets dergelijks op het behandelde gebied.
♦Kom de eerste week niet met uw handen aan het behandelde gebied. Pulk niet aan de korstjes.
♦Je mag 1 week niet zweten, dus niet sporten.
♦Je mag 1 week niet in de zon of onder de zonnebank. Ga je na deze periode wel in de zon of onder de zonnebank, bescherm de PMU dan goed met een sunblock.
♦De eerste week zal de kleur een stuk donkerder lijken. Na genezing wordt de kleur zachter en lichter.
♦Als het korstje los laat, kan het lijken of de pigmentatie niet gepakt heeft. De kleur komt na een aantal dagen vanzelf terug en pas na 4 weken kun je echt goed zien of het pigment gepakt heeft.
♦Het behandelde gebied kan opzwellen. In dit geval zou je de huid kunnen koelen met een
coolpack of bijvoorbeeld een zakje met diepvriesdoperwten. Koel de huid op de dag van de behandeling elk uur 10 minuten met een tissue ertussen om nat worden en bevriezen te voorkomen.

Hoe lang blijft de permanente make-up zitten?
Hoe lang de pigmentatie blijft zitten, is afhankelijk van een aantal factoren zoals je huid, de gekozen kleur, de gekozen aanbrengtechniek, de blootstelling aan de zon en je leefgewoontes (bijvoorbeeld roken en sporten).

Gemiddeld heeft een wenkbrauw 1x per jaar een touch-up behandeling nodig, en een eyeliner of lip na ongeveer 1,5 jaar. Als je ervoor kiest om de pigmentatie te laten vervagen, zal deze langzamerhand verdwijnen. Het is wel mogelijk dat er altijd sporen zichtbaar blijven.

Doordat het pigment langzaam vervaagt, hou je de regie in handen en kan je de pigmentatie elk jaar aanpassen aan de mode, je wens en je leeftijd van dat moment. Je kan je voorstellen dat je als 30 jarige voor een andere wenkbrauw kiest dan als 60 jarige

Kan ik tijdens en na de behandeling van een eyeliner mijn lenzen dragen?
Tijdens de behandeling is het niet mogelijk om je lenzen te dragen, omdat er pigmentdeeltjes onder zouden kunnen komen. Vlak na de behandeling kunnen de ogen wat gevoelig zijn en kunnen er nog losse deeltjes uit het oog komen, daarom is het raadzaam om vlak na de behandeling je bril te dragen en de lenzen uit te laten.

Ik heb wel eens een koortslip, kan ik wel mijn lippen laten pigmenteren?
Heb je wel eens een koortslip, neem dan een kuur Aciclovir ook als je op dat moment geen koortslip hebt. Deze kuur kun je alleen op recept bij je huisarts krijgen. Start hiermee 3 dagen voor de behandeling en maak de kuur af. Zorg ook dat je Zovirax crème in huis hebt voor het geval er toch een uitbraak ontstaat.

Heb je heel vaak een koortslip dan kan het zijn dat er veel littekenweefsel in de lip zit en dat de pigmentatie minder mooi en strak wordt of minder goed pakt

Voor wie is permanente make-up niet geschikt?
♦Bij eyeliners: mensen met een oogaandoening zoals glaucoom, staar en diabetes retinopathy.
♦Als je zwanger bent.
♦Als je onder de 16 bent.
♦Als je een gestoorde wondgenezing hebt (keloïdvorming).
♦Bij hemofilie (bloedstollingsziekte).
♦Bij bepaalde andere aandoeningen en bij het gebruik van bepaalde soorten medicijnen. Overleg in dit geval met je (huis)arts.

Ik gebruik medicijnen, is dit een probleem?
Gebruik je medicatie, vermeld dit dan altijd zo snel mogelijk. Sommige medicijnen kunnen geen kwaad, sommige wel. We zullen dit samen overleggen en indien noodzakelijk ook met je behandelend arts overleggen.

Ik ben zwanger, kan ik mijn wenkbrauwen laten pigmenteren?
In principe is de behandeling niet schadelijk voor de baby, toch behandelen we je liever niet. Het kan zijn dat door de hormonen het pigment minder goed pakt en eerder afgestoten wordt. Ook zal de behandeling gevoeliger zijn tijdens een zwangerschap

Kan ik een permanente make-up behandeling ondergaan vlak voor of tijdens een chemobehandeling?
Pmu kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat je met de chemo start. Wij brengeneen schaduw aan op de plek van de eigen wenkbrauw en/of wimpers zodat – als de haartjes uitvallen – er een mooie ondersteuning zit. Tijdens de chemobehandeling kan je de pigmentatie ook ondergaan, hou er alleen rekening mee dat het pigment iets korter mee kan gaan en minder goed kan pakken.

Kan ik over de pigmentatie nog andere make-up aanbrengen?
Ja zeker! Permanente make-up is bedoeld als basis. Je moet met de pigmentatie naar je werk kunnen en `s ochtends wakker kunnen worden. Ga je een keer naar een feestje dan kan je de pigmentatie altijd wat dikker aanzetten of pittiger maken

Is permanente make-up wel veilig?
Een pas aangebrachte pigmentatie is te vergelijken met een schaafwond. Het is heel belangrijk om je goed aan de nazorgadviezen te houden om een goed resultaat te krijgen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen en is de behandeling dus volledig veilig.

De apparatuur en pigmenten die Salon Blink gebruikt is afkomstig van Nouveau Contour. Deze voldoen aan de door de GGD gestelde hygiëne- en veiligheidseisen. Uiteraard is Salon Blink in het bezit van een geldige GGD vergunning. Uw veiligheid danwel veilig werken is voor Salon Blink van groot belang!

Salon Blink Anastasia de Gast
Van Geijnstraat 8
3791 VS Achterveld
06 - 22 033 639
info@salonblink.nl
Gastenboek "Mijn eerste ervaring met wimperextensions bij een ander bedrijf was bedroevend. Na het verwijderen van deze extensies waren mijn natuurlijke wimpers er erg slecht aan toe. Anastasia stelde mij zeer gerust en na een goede uitleg en veel geduld en vakkundig werk van Anastasia zien mijn wimpers er geweldig uit, heel natuurlijk. Bedankt Anastasia en tot snel weer"